Lenyűgöző la Perla karkötő tenyésztett akoya gyöngyből (lezárt)
0
Áru állapotaÚj
Kikiáltási ár3,200,-Ft
Aktuális ár3,200,-Ft Licitálok
Minimális ár3,200,-Ft
Azonnali ár3,400,-Ft Megveszem
Cikkszám: #6226561
Aukció kezdete: 2018-05-07 21:43:37
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Licitek: 0 db. Megnéz
Kattintások: 54 db.
Áru helye: Budapest / Magyarország
Szállítás: a vásárlót terheli
Fizetési mód: előre átutalással
Az eladó

100% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

12 éve

Termék leírása

La Perla kollekció!

 

 Gyöngy... Selymes tündöklése már az ókorban is kiemelte a nők szépségét, viselője szándéka szerint egyszer elegánsan fényes, máskor érzékien ragyog, ez a kettősség teszi oly hasonlatossá a NŐhöz. Klasszikus szépség modern köntösben, ez a Perla kollekció, mely dísze minden "kincsesládának"! A sötét ragyogású Perla Noche kollekcióval kombinálva adhatsz egy csipetnyi "sötét mágiát" is az angyali fényhez!

   

 

 

Valódi gyógyító édesvízi akoya gyöngyből készítettem el a kecses 'la Perla' karkötőt!

 


 

Kiváló ajándék bármilyen alkalomra!

 

Az ékszer tartós, kedvező árú és egyedi ajándék minden alkalomra! A virág elhervad, a parfüm elfogy, de a kövek csillogása örök!

 


 

Mérete: 18,5 + 3 cm

 

A karkötő méretét hosszabbító lánccal növelheted

 

Ha a méret nem megfelelő, de tetszik az ékszer, üsd le nyugodtan, elkészítem abban a méretben, amiben szeretnéd!

 


 

A karkötőhöz tökéletesen illő nyaklánc, fülbevaló és 14 karátos ezüst bevonatú gyűrű ( US: 9 ) is megtalálható az aukcióim között, ezeket szettben (12.500.-) előnyösebb áron vásárolhatod meg, postaköltséget spórolva.

 


 

A kollekció további darabjait a képen látható kollázson tekintheted meg :) 

 


 

karkötőn lévő többfunkciós levehető  függődísz használható kulcstartóként vagy mobildíszként is!

   

 

 

Válassz stílusban hozzáillő kollekciót, az általam készített egyedi ékszerek közül, így teljes a hatás!A gyöngy:
 

Ritkasága folytán a gyöngy egykor az uralkodók kiváltsága volt, mára azonban a tenyésztésnek köszönhetően minden igényes és jólöltözött hölgy kelléktárának alapdarabja.
A gyöngyöt története során számos legenda övezte. A polinézek szerint Oro, a béke és termékenység istene egy fekete gyöngyöt ajándékozott a szépséges Bora Bora istennőnek szerelme jeléül. A császári Kínában viszont a fekete gyöngyöt, a bölcsesség jelképét egy sárkány őrizte a fogai között, és aki a gyöngyöt meg akarta szerezni, először a sárkányt kellett legyőznie.
A Persza-öböl térségében az angyalok könnycseppjeinek nevezték. Hitük szerint az eső, amely az angyalok szeméből ered, a tengerbe hullik, ott kagylóba záródik és megszilárdul. A forró, száraz éghajlatú térségben halászata a megélhetést biztosította hét évezreden keresztül.


 

A gyöngy az egyetlen szerves drágakő. Osztriga fajtájú tengeri kagylókban, egyes édesvízi kagylókban, és néha csigákban keletkezik. Olyan idegen testekkel szembeni reakciók eredményeképpen jön létre, amelyek a kagylóhéj és a köpeny közé hatolnak be. A kagyló védekezésül kagylóhéjat épít az idegen test köré, ilyen körülzárás eredménye a gyöngy. Elvileg minden meszes héjat viselő puhatestű képes gyöngy előállítására, a valóságban azonban csak minden százezredik kagylóban található gyöngy. Éppen ritkasága és keresettsége miatt kezdték el mesterségesen tenyészteni, mellyel évezredek óta próbálkoztak, elsősorban Japánban. A tenyésztett gyöngyöknek számos fajtája alakult ki a tenyésztés helye és az ehhez használt kagyló fajtája szerint.
A legismertebb és legdrágább tenyésztett gyöngy az Akoya, amelyet gyöngykagylóban tenyésztenek Japán partjainál, valamint Kínában és Koreában. Az Akoya gyöngyök csodálatos gyöngyházfényükről és meleg színükről híresek. Méretük ritkán haladja meg a 9 mm-t.
Az Ausztráliából és Indonéziából származó Dél-tengeri fehér gyöngyök fél-trópusi kagylókban tenyésztett, 10-20 mm nagyságú gyöngyök, amelyek méretük és tisztaságuk miatt nagyon drágák.
A Dél-tengeri fekete gyöngyök Tahitiről és Francia-Polinéziából származnak. Rendkívül változatos színekben léteznek: a feketétől a barnáig, a szürkétől az ezüstös kékig, egyes darabok piros, zöld vagy kék csillogással is előfordulhatnak. Nagy méretük és színük miatt drága gyöngyök.
Az édesvízi kagylókban tenyésztett gyöngyök általában hosszúkásak, fényük tejszerű, ezért olcsóbbak a sósvízi gyöngyöknél. Elsősorban Japánban, Kínában és az USA-ban foglalkoznak tenyésztésükkel.
A Japánban, Indonéziában és Ausztráliában tenyésztett Mabe gyöngyök félgömb alakúak, mert nem a kagyló testében, hanem a kagyló belső héjához tapadva nőnek. Általában ékszerekbe foglalják, mert így lapos hátuk nem látszik.
A gyöngyök értékének meghatározó szempontja a méret, a forma, a felület minősége, és a szín. A legfontosabb szempont a gyöngy felületének fénye, a luster a gyöngy értékének legfontosabb mércéje.
Némely gyöngynek valóságos kultusza, kalandos története van. A világ legdrágább igazgyöngye a napóleoni időkből származó La Regente 3,26 millió svájci frankot ér. A páratlan ékszert, az óriási, tojás alakú igazgyöngyöt, eredetileg Napóleon ajándékozta második feleségének, Mária Lujzának. Az egyik leghíresebb fekete gyöngy az Azra, az orosz koronaékszerek egyik nyakláncának középső darabját képezte.
A koronás hölgyek és hírességek mindig is imádták a gyöngyöket. I. Erzsébet angol királynő például a róla készült portrék tanúsága szerint szenvedélyes gyöngykedvelő volt, de ma is uralkodó névrokona, II. Erzsébet sem jelenik meg egy szép gyöngysor nélkül, és végül folytathatnánk a sort egészen Diana hercegnőig vagy a tündöklő Hollywood-i színésznőkig.


Akoya gyöngy:

 

-Tulajdonságai:

  

 Ásványrendszer: IX. Organikus (szerves) vegyületek Mohs-keménység: 3-4

  

Színe: fehér, fekete, kék, narancssárga, rózsaszín, szürke

  

 Átlátszóság: átlátszatlan, áttetsző Fénytörésmutató: 1,52-1,66  

  

Színszórás (diszperzió): nincs színszórás Fényesség: gyöngyházfény  

  

Többszínűség (pleokroizmus): nincs pleokroizmusa Karcszín: fehér

  

Fluoreszencia: gyenge , nem fluoreszencil Fajsúly: 2,6-2,85 Hasadás: nem hasítható Törés: héjas  

  

Külföldi lelőhely: Japán, Kína, USA


Akoya gyöngyök alatt a klasszikus japán, kínai vagy korai tenyésztett gyöngyöket értjük. Mivel a tenyészkagylók viszonylag kicsik, ezek a sósvízi gyöngyök általában 2-9 mm-es nagyságot érnek el. Egy gyöngysor előállításához legalább 6-8 mm nagyságú Akoya gyöngyök szükségesek. A déltengeri és Tahiti gyöngyökkel szemben a rétegződés ideje itt eltérő lehet. Általában egy-két évig nőnek a gyöngyök a kagylók belsejében. Az Akoya gyöngykagylók sokkal kevesebb gyöngyházat választanak ki, mint a déltengeriek vagy a tahitiek. A gyöngyházréteg ezért az Akoya gyöngyöknél sokkal vékonyabb. A „szüret” után sok Akoya kagylót nem használnak tovább, azaz nem tesznek bele ismét magot.Kezeletlen színeik a krém, sárga és zöld – ezzel szemben a kirakatokban többségében fehér, rózsaszín, ezüst és pezsgőszínű gyöngyök láthatók. Ez a mesterséges kezelések eredménye, melyek során kifehérítik a hibás, kevésbé tiszta részeket. A déltengeri gyöngyökkel ellentétben ez a nyersgyöngyökön végzett eljárás Japánban és Kínában fontos szerepet játszik. Szinte egy Akoya gyöngy sincs, ami a maga természetes valójában kerülne az üzletekbe, szemben a tahiti és déltengeri társaikkal. Egy szép, fehér Akoya gyöngysor mindig fehérített és utánkezelt. Enélkül szürkések, krémszínűek, sőt, helyenként zöldesszürkék lennének. A gyöngyöket először átfúrják, aztán fehérítik, színezik, majd polírozzák. A következő formákban fordulnak elő: ovális, gomb, csepp, ill. ún. „barokk” alakban. Értékük elsősorban méretüktől, formájuktól, színüktől, fényüktől és felületük szépségétől függ.

 

 


    

-Gyógyhatásai:

    

Bélrendszer, bőr, emésztés, enzimek, életerő, fekélyek, gyomor, lép, mellékvesék, nimfománia, rák első stádiumban, vérsejtek

 


    

-Lelki hatásai:

  

Érettség, kezdeményezés, lelki érzékenység


 

A gyöngy ápolása

 

  • Az igazgyöngyöt gyakrabban kell hordanunk, hogy megőrizze fényét, szép színét. Viselés után azonban a gyöngyszemeket mindig át kell törölnünk puha ruhával, mert a verejték árt a gyöngynek, a tárolás alatt elveszítheti ragyogását.

  • Ha a gyöngysort ritkábban hordjuk, időnként tanácsos a gyöngyszemeket egyenként átdörzsölni szarvasbőrrel. Így eltávolíthatjuk a közéjük lerakódott szennyeződéseket is. A tisztítást óvatosan végezzük, nehogy elszakadjon a gyöngysort tartó fonal.

  • Ha a nyaktól vagy a hajtól a gyöngy homályos lett, elvesztette csillogását, sóval kezeljük. Tegyük a gyöngyöket egy megfelelő nagyságú vászondarabra, hintsünk rá sót, majd a vászon sarkait összekötve addig öblítsük, míg a só eltűnik. A gyöngysort enyhe melegben szárítsuk.

  • A szennyezett igazgyöngyöt meleg szappanos vízzel is lemoshatjuk, ha a gyöngyszemeket gyöngyfűző fonalra fűzték fel. A lemosott gyöngysort kendő között szárítsuk. Makacsabb szennyeződések esetén a gyöngyöket szappanos vízben áztassuk. Ha fűzésre közönséges fonalat használtunk, akkor legjobb benzinben áztatni. Az edényt ilyenkor tanácsos lefedni!

  • A tisztításhoz savat, ammóniákot vagy szalmiákszeszt ne használjunk, mert feloldják a gyöngyöt!


-Ezüst:


Az ezüstöt baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonsága alapján az orvostudomány, a természetgyógyászat és a népi gyógyászat már több ezer éve használja. Az ókorban még ugyan nem ismerték sem a baktériumokat, sem a vírusokat, viszont megfigyelték, hogy a kőkorsóba tett ezüstpénz képes a vizet fertőtleníteni, és így az több nap alatt sem poshadt meg. A legmodernebb víztisztítókban ma is ezüstöt használnak.

Az ezüstnek mára megismertük egy újabb csodálatos tulajdonságát. Az emberi bőrrel érintkezve képes a bőr felületén élő gombákat, baktériumokat elpusztítani, anélkül, hogy toxikus hatással lenne ránk. Ma a legismertebb felhasználás az ezüstözött szálakat tartalmazó ruházat. Ezek jellemzője, hogy a bőrrel érintkező belső felületük ezüstözött szálból készül. Előnyösen használható fekélyes, nehezen gyógyuló bőrfelületek esetén. Az ezüst megakadályozza a sebek felülfertőződését, elősegítve ezzel gyógyulásukat. Segíti a gombás, töredezett bőr regenerálódását. Sajnos a köröm-gombát önmagában nem képes elpusztítani, viszont más, elsősorban belsőleg szedett gombaölő kezelés kiegészítője, mivel meggátolja a visszafertőződést.


-Sterling ezüst:


A 925-ös ezüst, 92,5% (tömegszázalék) ezüstöt tartalmaz általában rézzel és palládiummal ötvözik, a. jobb  megmunkálhatósága miatt. A színtiszta ezüstnél és ellenállóbb. Az általam kínált ékszerek ezüst ötvözetek ( rendszerint valamilyen más fémet, például Cu, Zn, Ni, Sn -t tartalmaznak ), tehát 100% ezüsttartalommal nem rendelkeznek!


Tartása, kezelése: szárazan tartandó, kezet mosni, fürödni benne nem lehet. Éjszakai viselése nem ajánlott a bőr nedvességtartalma miatt. Ápolása speciális ezüst ékszerekhez gyártott tisztítókendővel ( polírozó kendővel ), illetve ezüsttisztító folyadékkal lehetséges.

 

-Tibeti Ezüst:

A tibeti ezüst egy fémötvözet, amely 38% ezüstöt tartalmaz, és hagyományos tibeti technológiával készül. Garantáltan allergia mentes, leteszteltük. Nem feketedik, nikkelmentes, hordás hatására csak fényesedik.


Különleges féldrágakőből készült ékszer, egyenesen a készítőtől!

Látogass el minden nap az oldalamra, mert a választékom folyamatosan bővül!

Nézd meg a többi termékemet is!

A képeken látható díszítőelemek nem képezik az aukció tárgyát, csupán illusztrációk!

Kommentek
kekvirag422015-04-27 20:36:28
Udvozlom, hibàtlan gyongyokbol mennyibe kerul egy karkoto? Koszonom a vàlaszt.
Solycika2015-04-30 14:47:16
Kedves kekvirag42! A képen látható minőségű gyöngyökből tudom elkészíteni a karkötőt. :) Amennyiben ez megfelelő lenne, így az ára 3.200.- Üdv: Solycika
Kérdezzen az eladótól!